هواشناسی: بارش‌ها تا جمعه تشدید می‌شود | سامانه بارشی جدید از فردا وارد کشور می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) سقوط هولناک بنر تبلیغاتی در هند | ۳ نفر کشته و ۵۲ تَن زخمی شدند + فیلم دستگیری ۲ متهم به ۲۱ فقره موبایل قاپی در مشهد شکایت ۱۰هزار نفر از شرکت فایزر برای تولید داروی سرطان‌زا از رنجی که می‌برند | نگاهی به خشونت‌های مغفول مانده علیه مردان تخصیص اعتبار به راه‌آهن زاهدان-مشهد به ۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد دستور اژه‌ای برای پرونده «فولاد مبارکه» و «چای دبش» تخم هندوانه سرشار از خواص دوران بارداری نباید سبب نادیده گرفتن علائم هشدار بیماری‌ها در مادر شود تایید تعطیلی بیمارستان مهرگان مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) حدود ۴۲ درصد علل مرگ و میر ناشی از سرطان‌های سیستم زنانه، مربوط به سرطان تخمدان است همه چیز درباره ویروس کرونا جدید سال ۱۴۰۳ با نام «فلیرت» سفر زوج استرالیایی با خودروی ۱۰۰ ساله به ایران آغاز عملیات بازگشت زائران خراسانی از اول تیرماه خواهد بود اعترافات پسر هفده‌ساله مشهدی که از سر خشم و غرور آدم کشت + عکس نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حق عائله‌مندی به همسر و فرزندانی که تحت تکفل بازنشسته هستند تعلق می‌گیرد علت مرگ «ریشا» شیر باغ وحش مشهد مشخص شد | بیانیه مشترک دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (٢۴ اردیبهشت ماه١۴٠٣) | بارش باران و کاهش دما از فردا قول مساعد وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون برنامه هفتم انجام می‌شود
سرخط خبرها

با فواید بی‌شمار زنجبیل آشنا شوید

  • کد خبر: ۱۵۵۳۴۷
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۴
با فواید بی‌شمار زنجبیل آشنا شوید
زنجبیل گیاهی شفابخش با قدمتی بالای هزار سال است که دارای خواص بی شماری است.

به گزارش شهرآرانیوز، گیاه زنجبیل که بیش از هزار سال قبل در هندوستان مورد استفاده قرار می‌گرفته، دارای فواید بی شماری است و امروزه به یکی از گیاهان دارویی پرطرفدار تبدیل شده است.

این گیاه که دارای طبیعت گرم و خشک است؛ خواصی همچون چربی سوزی، ضد تهوع، مقوی قلب، ضد لخته شدن خون، ضد باکتری، آنتی اکسیدان، ضد سرفه، ضد سموم کبدی، ضد التهاب، ادرارآور، کاهش اسپاسم، محرک سیستم ایمنی، ضد نفخ، افزایش ترشحات روده ای معدی، پایین آورنده کلسترول خون، محرک گردش خون مغزی و محرک هضم غذا می باشد.

افرادی که دارای مزاج سرد و تر هستند، برای رسیدن به تعادل می توانند از این گیاه مفید استفاده نمایند.

زنجبیل یکی از مواد غذایی پرکاربرد نیز محسوب می‌شود که بیشتر مواقع مورد استفاده‌ی اقوام شرق قرار می‌گیرد و از ریشه‌ی آن به‌صورت خشک‌شده و یا به‌صورت پودر و نیز به‌عنوان نوعی ادویه در غذا‌های مختلف و برخی نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. فواید زنجبیل در کل، بزاق انسان را تحریک و به تولید صفرا کمک می‌کند و از سوی دیگر اثر مثبتی بر روی آنزیم‌هایی به نام «لیپاز پانکراس» و «تریپسین» برجای می‌گذارد و باعث پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری‌هایی مانند «سرطان کولون» و یبوست می‌شود.

گیاه زنجبیل بسیار به سرما حساس است و در برابر کم‌آبی نیز مقاومت بالایی ندارد و شاید همین موضوع باعث شده که میزان تولید آن نسبت به درخواست‌های بالا برای مصرف کم باشد. یکی از موارد استفاده از زنجبیل چای و دم‌نوش آن است که خود خواص فراوانی دارد.

برخی فواید زنجبیل

زنجبیل با افزایش ترشح بزاق دهان و آنزیم‌های مجرای گوارشی، به هضم و جذب مواد غذایی کمک می‌کند.

زنجبیل با بیرون راندن مخاط خلطی از ریه ها، به درمان آسم، برونشیت و دیگر مشکلات تنفسی کمک می‌کند.

زنجبیل نیروبخش، مقوی معده، بادشکن و ضد رقت خون می‌باشد. درمان کننده یرقان است. اگر پودر آن را روی پوست بدن مالش دهند، آن را تحریک و قرمز می‌کند.

تقویت کننده حافظه، بازکننده کبد و قاطع بلغم است و رطوبات غلیظی که در روی جدار روده و معده چسبیده باشد، از بین می‌برد. زنجبیل را جهت فلج و ضعف اعصاب تجویز کرده اند.

خواص زنجبیل برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید است.

تشنگی را برطرف می‌کند.

طرز تهیه چای زنجبیل

با فواید بی شمار زنجبیل آشنا شوید

در مورد روش اول چای زنجبیل هرچند روش تهیه آسان است، اما کمی زمان‌بر هست و تقریباً سی دقیقه برای آماده شدن زمان لازم دارد.

برای آماده کردن این چای زنجبیل به ۸۵ گرم ریشه زنجبیل تازه نیاز دارید که پس از شستشو کامل بهتر است پوست آن را بگیرید و آن را در لایه‌های نازک برش دهید. تقریباً نصف کتری (۸۰۰ میلی‌لیتر) را از آب پرکنید و بر روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند، سپس تکه‌های زنجبیل را درون آب ریخته و به مدت ۲۰ دقیقه در حرارت کم اجازه دهید که دم بکشند. آخرسر کمی عسل به چای اضافه کنید و سپس آن را از درون صافی عبور داده تا دم‌نوش زنجبیل شما خالص شود.

چای زنجبیل سرد

در ابتدای کار زنجبیل تازه را کاملاً شسته و سپس پوست آن را گرفته و با رنده، آسیاب کنید. سپس زنجبیل‌ها را داخل تقریباً یک لیتر آب بریزید و با گذاشتن آن روی حرارت ملایم اجازه دهید که شروع به جوشیدن ملایم کند تا آماده شود. بازهم به سراغ استفاده از لیموی تازه می‌رویم و محتویات آن را به داخل ظرف بفشارید، چون این نوع چای زنجبیل را می‌خواهید سرد میل کنید پس داخل یک لیوان را مقدار زیادی یخ بریزید و سپس چای زنجبیل گرم را به داخل لیوان یخ بریزید. حال وقت آن است که از یک شیرین‌کننده طبیعی برای شیرین شدن نوشیدنی خود استفاده کنید. این نوشیدنی برای سرو در روز‌های گرم تابستان بسیار گزینه ایدئال و مناسبی هست.

موارد منع مصرف

-در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.

-مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردل می‌شود.

-افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

-اگر دارو‌های رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می‌کنید، زنجبیل نخورید.

-مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با دارو‌های قلبی و دیابت تداخل نماید.

-مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.

-مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->